Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милена Ђуровић Станојевић, Радио ЦГ

01. 04. 2023. 16:54 >> 17:28

U CETINjSKOJ BIBLIOTECI

Prezentovana video igrica "Zanimljiva biologija 2"

Na Cetinju je prezentovana interatkivna video igrica "Zanimljiva biologija 2" koja je nastala u saradnji programerskog tima "Alicorn" iz Podgorice i profesora u Gimnaziji u Prijestonici Petra Špadijera. On je za Radio Crne Gore kazao da je igricu prezentovao učenicima završnih razreda osnovnih škola i djeca su bila veoma zainteresovana za svijet biljaka, životinja i gljiva.

"Igrica je zamišljena kao interaktivni i veseli pristup obnavljanju gradiva 2. razreda srednje škole. Želja nam je bila da vidimo koliko je moguće uključiti i ovakve segmente u obrazovni sistem Crne Gore. Djeca su pokazala veliko interesovanje i uz našu pomoć dobro su se snašli u rješavanju zadataka. Ova aplikacija koncipirana je inače od 360 pitanja, podijeljenih u četiri grupe. Trudili smo se da pitanja i zadaci budu predstavljeni na zanimljiv način koji će držati pažnju učesnika", rekao je Špadijer.

On pojašnjava i da igrica uz svako pitanje donosi i dodatna objašnjenja.

"Ako je odgovor tačan učenici potvrđuju zašto je to tačno, a ako je pak odgovor netačan imaju mogućnost da isprave i da upotpune znanje i to je meni najznačajnije. Napravili smo koncepciju veselog i zanimljivog učenja i čak i takmičenja. Gradivo se postepeno uvodi i savladava i na kraju igrice učesnici su bogatiji za nova i korisna znanja koja ponekad u udžbenicima nijesu predstavljena na tako zanimljiv način", pojasnio je profesor Špadijer.

On je naveo da je igrica "Zanimljiva biologija 2" za sada dostupna kao aplikacija za mobilne telefone i moguće je preuzeti preko google play prodavnice.

"Ovaj poduhvat predstavili smo i Zavodu za školstvo i naišli smo na interesovanje. Da li će i kako zaživjeti u obrazovnom sistemu zavisi od različitih potreba i mogunosti", zaključio je Špadijer.

Projekat je podržalo Ministarstvo nauke, a prezentacija je održana u biblioteci "Njegoš".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније