Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

25. 03. 2023. 22:53 >> 23:03
3

MEDOJEVIĆ

"Plaćamo MUP 121 milion eura a istrage vode Europol i strane policije"

Crna Gora je sa 635 policajaca na 100.000 stanovnika apsolutni lider u Evropi, a operativne podatke i dokaze o narkokartelima i duvanskoj mafiji prikupljaju policije Francuske, Belgije, Holandije, Italije i dostavljaju je našem SDT, rekao je lider PzPa i funkcioner DF-a Nebojša Medojević. 

"Od naše policije ništa. Nijedan podatak, dokaz, prikriveni isljednici. Ništa. Imamo 5.160 zaposlenih u MUP i policiji, ali njihov posao rade policije drugih zemalja. Nama se, izgleda, više isplati da autsorsujemo policijske poslove policijama u Europolu i da njima plaćamo za otkrivanje krivičnih djela u Crnoj Gori", rekao je Medojvić.

On je podsjetio na navode da je Mađar Telekom platio mito od 7,3 miliona eura, da se to dovodilo u vezu sa Milom Đukanovićem, a da je Mađar Telekom sklopio sporazum o priznanju krivice sa sudom u Njujorku i platio kaznu od 96 miliona dolara.

"Budžet SAD naplatio kaznu za pljačku države Crne Gore. To je i logično jer su FBI, Poreska služba, tužilaštvo i sudovi SAD radili svoj posao, sproveli istražne radnje šest godina i imali su troškove i plus šalju poruku kompanijama koje su kotirane na berzi da je korupcija krivično djelo. Postavlja se ozbiljno pitanje - šta građani Crne Gore dobijaju za 121 milion eura koliko nas godišnje koštaju MUP i Uprava policije. Posebno, ako se zna da je korupcija u MUP i Upravi policije toliko zahvatila ovu instituciju da je ona postala leglo i žarište organizovanog kriminala i šverca cigareta i droge. Neka što ih plaćamo, nego su ključni rukovodioci i službenici u najosjetljivijim sektorima duboko involvirani u teška krivična djela, zelenašanje, trgovina ljudima i prostitucija, šverc, pranje novca i slično", tvrdi Medojević. 

Kako napominje, bez radikalnih rezova i čišćenja MUP i UP od plaćenika mafije, kriminalaca sa značkama, korumpiranih službenika, DPS vojnika, ove institucije samo uzalud i bez svrhe troše novac poreskih obveznika.

"I predstavljaju dio problema sa organizovanim kriminalom, a ne dio rješenja", kaže Medojević. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније