Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

23. 03. 2023. 06:56   >>  22:27

TEŠKO DO IZABRANOG LjEKARA

Jokić: Na oko 240.000 pacijenata 83 tima ljekara

Dom zdravlja u Golubovcima još funkcioniše u okviru Doma zdravlja Glavnog grada, kazao je direktor tog Doma zdravlja dr Danilo Jokić.

Portal RTCG pisao je prošle sedmice o tome da u Domu zdravlja Podgorica na registraciju kod izabranog ljekara za odrasle čeka se mjesecima, a ponekad i više od godinu.

"Dom zdravlja u Golubovcima funkcioniše još u okviru Doma zdravlja Glavnog grada. Još je zdravstveni sistem jedinstven, ali radovi su pri kraju. Postoje četiri porodična ljekara, dva u prvoj i dva u drugoj smjeni, rade dva pedijatra, imamo ginekologa, laboratorijsku dijagnostiku", kazao je Jokić u emisiji "Mreža" na TVCG.

Istakao je da će vidjeti u kojem pravcu će ići nova gradska vlast, ali da misli da tu neće biti nikakvih problema u daljoj saradnji.

Kad je u pitanju konstatacija građana da se čeka izabrani ljekar i po godinu dana, Jokić je kazao da je to naslijeđeni problem.

"Molio bih građane da razumiju, mi smo upoznati sa tim problemom i to je naslijeđeni problem. Nešto što građani moraju da znaju jeste da su 83 tima ljekara funkcionišu zajedeno sa Golubovcima i Tuzima. Ono što je istina je da je broj usluga preko 240.000 ukucanih pacijenata", kazao je Jokić.

Istakao je da su to građani koji su došli iz drugih gradova, ali da se nisu odjavili kod dvojih doktora.

"Ali niko od ljekara nikada nije vratio za taj dio usluge koji pacijent traži jer je bitno svakom ukazati pomoć", kazao je Jokić.

Istakao je da svi ljudi treba da se registruju kod izabranog ljekara.

Kad je u pitanju MMR vakcina Jokić je istakao da ono što je sigurno jeste da je broj vakcinisane djece u 2021. godini bio osam odsto, a danas je 28 odsto, ali da i dalje nisu zadovoljni.

"Obuhvat MMR vakcinom je porastao predškolski uzrast, od 2017. do 2021. godište, oko 58 odsto, to je dobro ali ali ne dovoljno dobro, jer da bismo imali zaštićenu populaciju obuhvat mora ići do 80 odsto", kazao je Jokić.

Istakao je da se rade nove strategije da se obuhvat poveća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније