Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 03. 2023. 17:16 >> 17:16

U GRADU PETRA VELIKOG

Crnogorski studenti odali počast crnogorskom mitropolitu Vasiliju Petroviću

Crnogorski studenti su zajedno sa profesorima Ruskog univerziteta prijateljstvo naroda i prevodiocem Njegoša, Olegom Mramornovim, 10.marta su odali počast crnogorskom mitropolitu i državniku, Vasiliju Petroviću, koji je 1766. godine sahranjen u carskom gradu.

U gradu Petra Velikog crnogorske studente su dočekali rukovodstva "Državnog muzeja gradske skultpure", "Balkanskog centra Sankt-Peterburškog državnog univerziteta", "Aleksandro-Nevske lavre" i Ruske hrišćanske humanitarne akademije.

"Ovaj događaj je od velikog značaja ne samo za nas, nego i za čitavu Crnu Goru, jer time štitimo od zaborava mitropolita Vasilija Petrovića, i kulturne i istorijske vrijednosti. Pozivajući se na ime našeg vladara, mi promovišemo najjvrednije iz kulture našeg naroda. Nadamo se da je založena tradicija svakogodišnjih skupljanja oko našeg mitropolita",rekao je predstavnik crnogorskih studenata u Moskvi, Kaluđerović Mirko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније