Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.В.

15. 03. 2023. 15:10   >>  15:25 1

ZATRAŽIO POMOĆ POLICIJE

Novinaru Softiću napravljen lažni profil na Fejsbuku

Novinar Tufik Softić prijavio je danas policiji da je neko otvorio lažni Fejsbuk profil na njegovo ime, i zatražio da se otkrije ko je to učinio, kao i da se profil izbriše.

On je kazao da ga je o tome obavijestilo nekoliko prijatelja koji znaju da nema lični Fejsbuk.

"Na profilu su iskorišćene moje fotografije sa interneta, dok su ostali podaci netačni. U statusu piše da sam udovac. Prezime je napisano sa slovom č, umjesto ć", kazao je Softić Portalu RTCG.

On je rekao da se očigledno profil koristi za urušavanje njegovog ugleda kao porodičnog čovjeka i kao novinara.

"Vidio sam da među prijateljima stranice ima mojih poznanika koji su očigledno nasjeli na prevaru, i po tome se zaključuje da neko upravlja profilom, odnosno da je aktivan", rekao je Softić.

On je kazao da se u svjetlu svega što mu se ranije izdešavalo osjeća ugroženim i da je zbog toga zatražio da se slučaj riješi i lažni profil ugasi.

"Dao sam detaljnu izjavu u policiji, a oni su potom obavijestili Osnovno državno tužilaštvo. Očekujem da će tužilaštvo kvalifikovati krivično djelo i dati policiji nalog da dalje postupaju i istraže ko i odakle upravlja lažnim Fejsbuk profilom pod mojim imenom. Ja to mogu povezati samo sa tim što radim, sa svojom profesijom i činjenicom da sam javna ličnost. Nekom je očigledno namjera da mi uruši lični i profesionalni integritet i ugled sa sadržajima koje tamo postavlja pod mojim imenom", kazao je Softić.

Tufik Softić je direktor Radio Berana i novinar Portala RTCG i kroz novinarski angažman vrlo otvoreno i kritički piše o mnogim društvenim temama.

On je, zatraživši da se slučaj riješi, posebno istakao da ima negativno iskustvo sa ugrožavanjem bezbjednosti.

Softić je dva puta bio meta i fizičkih napada, od kojih je slučaj iz 2007. godine, kada je brutalno pretučen, kvalifikovan kao ubistvo u pokušaju. Nijedan od ta dva slučaja do sada nije rasvijetljen.

"Upravo zbog toga, mnogih drugih, da kažem, neprijatnosti koje sam doživljavao, ovo sam shvatio ozbiljno i zatražio da se procesuira. Istovremeno obavještavam one koji su nasjeli na prevaru, i kače se na taj profil, da se radi o lažnoj stranici", kazao je Softić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније