Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

14. 03. 2023. 14:54 >> 14:54
4

OPTUŽEN ZA POZIVANjE NA OTPOR

Đeljošaj: Politički proces u sudnici dokazan danas

Video materijal, koji je danas prikazan kao dio dokaznog postupka, do srži je ogolio farsu i ulogu državnog tužioca, saopštio je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, koji je, između ostalih, pred podgoričkim Osnovnim sudom optužen za krivično djelo pozivanje na otpor. Poručio je da je u sudnici danas jedino dokazano da se radi o političkom procesu.

"I pored vjerovatnih naknadnih montaža, iz video materijala se može uvidjeti sva opravdanost postupaka ljudi koji se nalaze na optuženičkoj klupi. I pored činjenice da je proteklo dosta vremena od kritičnog događaja, iz ove perspektive sam dodatno ponosan na svoje postupke, na kulturno i vaspitano ophođenje i maksimalnu saradnju sa policijom", saopštio je Đeljošaj.

Ističe da će izbjeći bilo kakvu kvalifikaciju na račun postupajuće sudije, koja je, kako je rekao, svojim odnosom i danas, u nekoliko navrata, prešla liniju dobrog ukusa i profesionalnog integriteta.

"Ponoviću da po ubjeđenju i po političkoj poziciji, stojim prvi među jednakima u odbrani prava i dostojanstva i borbi protiv svake vrste diskriminacije, i stoga tvrdim da je ovo još jedan pokušaj udara na albanski narod u Crnoj Gori, perfidni pokušaj disciplinovanja predstavnika albanskih političkih predstavnika i unižavanja svih političkih, društvenih i ekonomskih postignuća Albanaca u Crnoj Gori u posljednje vrijeme", zaključio je Đeljošaj.

Policija je u februaru 2021. došla u Tuzi kako bi zatvorila ugostiteljske objekte, koji su otvoreni uprkos kovid mjerama. Đeljošaj i rukovodstvo opštine blokirali su put i poručili da se neće pomjeriti dok ne dođu tadašnji čelnici vlade Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

Đeljošaj je rekao policajcima da traži od njih da obavijeste tužilaštvo da će, "ako se ovo nastavi", pozvati građane Tuzi da pruže otpor.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније