Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Bojana Despotović ]

09. 03. 2023. 11:24 >> 11:24

STARTAPERI U SAD

Predstavljaju inovacije američkim investitorima

Delegacija Digital Den-a počela je startap turneju u Sjedinjenim Američkim Državama tokom koje će imati više od 100 sastanaka sa američkim investitorima, predstavnicima biznis inkubatora, fondova i univerziteta.

Osim predstavnika Digital Den-a, u SAD su otputovali članovi startap timova iz Crne Gore, BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova, predstavnici Ekonomskog fakulteta u Podgorici i Univerziteta Donja Gorica. Tokom 20 dana oni će obići pet američkih država Teksas, Arizonu, Kolorado, Mejn i Njujork, gdje će imati priliku da od mentora i potencijalnih investitora čuju o mnogobrojnim uspješnim i manje uspješnim pričama, kao i koracima koje startap mora da prođe na putu do uspjeha.

“Predstavnici crnogorskih univerziteta će imati priliku da od kolega sa američkih prostora čuju više o tome kako se gradi startap kultura na univerzitetima, ali i da istraže mogućnosti za buduću saradnju i umrežavanje koje će biti od dalje koristi crnogorskoj akademskoj zajednici“, naveli su iz Digital Den-a.

Turneju počinju učešćem na South by Southwest konferenciji u Teksasu.

“Startapovi će dobiti jedinstvenu priliku za balkanske uslove, biće im omogućena prezentacija pred najuticajnijim investitorima i više od 130 anđela investitora i fondova rizičnog kapitala, koji su teški nekoliko desetina milijardi dolara, dok će Digital Den imati mjesto na posebnom dijelu SXSW-a koji okuplja investitore, gdje će predstaviti dostignuća u protekle dvije godine, sa posebnim fokusom na Montenegro Technology and Startup Bridge (MTSB) projekat”,naveli su iz Digital Den-a.

Put u SAD dio je MTSB projekta koji ta organizacija sprovodi uz podršku State Departmenta drugu godinu zaredom.

“Zahvaljujući ovom projektu i podršci State Departmenta, Crna Gora postaje centralna tačka na Zapadnom Balkanu koja gradi most do SAD i ostvarenim konekcijama pruža doprinos u kreiranju stabilne i održive balkanske startap zajednice. Na ovaj način, doprinosimo razvoju poslovnog i ICT sektora u Crnoj Gori osnaživanjem startapova da razvijaju održive proizvode i usluge, plasiraju svoje inovacije na američkom tržištu i sarađuju sa njihovim obrazovnim i inovacionim institucijama”,dodali su iz Digital Den-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније