Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

08. 03. 2023. 13:01 >> 13:06

TRAŽI SE POČINILAC

Zaplijenjena bespravno posječena stabla u Rožajama i Petnjici

Policija je zaplijenila više desetina stabala koja su bespravno posječena u šumama u Rožajama i Petnjici, saoptšeno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. Nelegalna sječa otkrivena je u okviru uobičajene konztrole, a iz Uprave su kazali da očekuju da počinioci budu pronađeni i kažnjeni u skladu sa zakonom.

U okviru intenziviranih kontrola službenici PJ Rožaje otkrili su bespravnu sječu u GJ „Županica“, kao i lagere na kojima su se nalazili bespravno posječeni drvni sortimenti, koji su zaplijenjeni.

“Dana 05. marta 2023. godine, u ranim jutarnjim časovima od strane reonskog lugara otkrivena je bespravna sječa 13 čamovih stabala u količini od 23,58 m³, u području koje se nalazi uz samu granicu sa opštinom Petnjica. Nakon toga, u naredna dva dana, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima PJ Rožaje detaljno su obišli cijelu teritoriju GJ „Županica“, kao i susjedne opštine Petnjica, prateći tragove guma, vuče i transporta, koje su pronašli na terenu. Evidentno je da je posječena građa izvučena uz pomoć džipova i to u kasnim noćnim satima, obzirom da se nalazila u blizini kamionskog puta, što se moglo vidjeti i na mjestu gdje je izvršen utovar građe”, navodi se u saopštenju.

Detaljna pretraga terena i praćenje tragova rezultiralo je time da, u toku jučerašnjeg dana, reonski lugar je pronašao u mjestu zvanom „Stupe – Trpezi“, u opštini Petnjica, dva lagera sa bespravno posječenim drvnim sortimentima, koji su rastovareni na državnom zemljištu, a na kojima je bilo ukupno 28 trupaca.

“Odmah po pronalasku ova dva lagera, reonski lugar je pozvao policiju za asistenciju, kao i šumarskog inspektora, koji su po prijemu poziva odmah izašli na lice mjesta. Bespravno posječeni drvni sortimenti su uspješno zaplijenjeni i čuvaju ih policijski službenici, do transportovanja u rasadnik Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Županica“, navodi se u saopštenju.

Službenici Uprave su podnijeli krivične prijave na više NN lica, o čemu je obavješteno i ODT u Rožajama i kompletan predmet proslijeđen njima na dalje postupanje.

“U toku današnjeg dana na lice mjesta će izaći i krimitehničar, koji će detaljno pretražiti mjesto kako bi se lakše utvrdio počinilac ovog krivičnog djela. Očekujemo da će na osnovu prikupljenih dokaza sa terena, nadležne institucije brzo utvrditi počinioca krivičnog djela i istog procesuirati i sankcionisati u skladu sa zakonom”, kazali su iz Upravee.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, kako su naveli, nastavlja sa intenzivnim kontrolama po svim područnim jedinicama.

“Uz saradnju i jaku podršku drugih naldežnih institucija, očekujemo da ćemo u narednom periodu sve neodgovorne pojedince sankcionisati na zakonski propisan način i spriječiti ih da ponavljaju ova krivična djela”, zaključili su iz te institucije.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније