Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Анка Перовић Радовић, Радио Црне Горе

07. 03. 2023. 22:44 >> 22:44

PRILIKA ZA ZARADU I UNAPREĐENjE ZNANjA

Nikšićanima predstavljeno 300 sezonskih poslova u Tivtu

Sezonsko zapošljavanje sve više je interesantno mladima, a renomirani brend Porto Montenegro u Tivtu nudi im mogućnost da konkurišu na oko 300 različitih pozicija. Na nikšićkom Birou rada 4.750 je nezaposlenih od kojih se dobar dio opredjeljuje za sezonske poslove, jer pored zarade mogu i da unaprijede stečena znanja.

Sajam sezonskog zapošljavanja bio je prilika da Sara, studentkinja četvrte godine engleskog jezika, nakon iskustva koje je stekla prethodne dvije godine radeći na Primorju, ovog puta pokuša da dođe do boljeg mjesta. Posao spremačice i pomoćnog radnika u maloprodaji želi da zamijeni recepcijom u Regentu.

"U odnosu na prethodno iskustvo koje je bilo poprilično različito, od onoga što je moja buduća struka, nadam se da ću dobiti posao na recepciji. Znam više jezika i komunikativna sam, što smatram da je od koristi za poziciju, a i meni bi značilo, jer bih svakodnevno koristila jezik koji studiram", ističe Sara.

Kompleks Porto Montenegro i Regent u susret ljetnjoj sezoni tradicionalno organizuje sajmove u više crnogorskih gradova, kako bi obezbijedili odgovarajuću radnu snagu. Potrebu su iskazali za oko 300 različitih pozicija, a najviše ih je u odjeljenjima domaćinstva i hrane i pića. Lični asistent generalnog menadžera Teodora Marković, poziva mlade da budu dio prestižnog brenda u hotelijerskoj branši.

"Naš fokus je da dijelimo znanje i razvijamo vještine sezonskih i stalno zaposlenih, kako bi osigurali vrhunsku uslugu našim gostima. Rezultat naše reputacije, kao renomiranog poslodavca je veliki broj povratnika, kako gostiju, tako i zaposlenih", ističe Markovićeva.

Mogućnost da zarade i ljetuju koristi sve više nezaposlenih, kojih je na nikšićkom Birou rada 4.750. Raduje to savjetnicu za rad sa poslodavcima Rajku Radonjić.

"Ovo je period kada nam se poslodavci javljaju kako bi obezbijedili sezonsku radnu snagu. Mi radimo puno na animaciji za sezonsko zapošljavanje i sve je više onih koji pristaju na takav vid angažovanja. Mi smo i za današnji sajam pozvali veliki broj nezaposlenih da se prijave i nadam se da će dobar dio iskoristiti pruženu šansu. A, potrebe su velike, jer je 80% naše privrede sezonskog karaktera", kaže Radonjićeva.

Sajam sezonskog zapošljavanja održaće se i Bijelom Polju, Kotoru, Podgorici, Beogradu i Dubrovniku.

Anka Perović Radović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније