Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

24. 02. 2023. 08:33 >> 08:27

VLAOVIĆ

Podrška ukrajinskim umjetnicima u Crnoj Gori

Ministarstvo kulture i medija će pružiti podršku ukrajinskim umjetnicima koji su utočište našli u Crnoj Gori, kako bi im omogućili kontinuirani nastavak njihovog rada i stvaralaštva, kazala je resorna ministarka Maša Vlaović.

Ona se sastala se sa ukrajinskim ambasadorom u Crnoj Gori, Olehom Herasimenkom, povodom obilježavanja godine dana od početka ruske agresije nad Ukrajinom.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji u oblasti kulture i položaju ukrajinskih umjetnika koji borave u Crnoj Gori.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, sastanku su prisustvovali i umjetnice i umjetnici iz Ukrajine koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori, koji su predstavili svoje stvaralaštvo i aktuelne projekte i zahvalili na podršci koju dobijaju, te istakli da tokom svog boravka u Crnoj Gori žele da nastave da stvaraju i kreiraju.

Vlaović je napomenula da Crna Gora i Ukrajina njeguju prijateljske odnose, kao i da je realizovanje ovog sastanka bila je prilika da se razmotre potencijalni modeli saradnje u oblasti kulture i kreativnih industrija.

Ona je poručila da su ukrajinskim umjetnicima u Crnoj Gori na raspolaganju svi kapaciteti i infrastrukture kojima koordinira taj Vladin resor.

"Spremni smo, da osim podrške koju Vlada Crne Gore pruža ukrajinskom narodu u okvirima spoljne politike, damo podršku i stvorimo uslove za predstavljanje kreativnog djelovanja ukrajinskih umjetnika i djelatnika u kulturi koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori", istakla je Vlaović.

Na sastanku je bilo riječi o boravku ukrajinskih umjetnika i umjetnica u kreativnim habovima koji se nalaze pod rukovodstvom Ministarstva kulture i medija, kako bi uz punu podršku Ministarstva mogli nesmetano da nastave svoje kreativne i stvaralačke procese uz želju da se teška situacija u kojoj se nalazi Ukrajina i ukrajinski narod uskoro okonča.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније