Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

09. 02. 2023. 14:45 >> 14:46
6

ODGOVORILI ABAZOVIĆU

"Glavni grad nije odgovorna adresa, ne možemo raditi posao Vlade"

Glavni grad nije odgovorna adresa za temu eksploatacije šljunka, saopšteno je iz te uprave, nakon poziva premijera Dritana Abazovića Sektoru za privredni kriminal Uprave policije. Ističu da je ta oblast u isključivoj nadležnosti Vladinih resora.

"Organi Glavnog grada u konkretnom slučaju postupaju saglasno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata (član 157 stav 3), kojim je propisano da se u slučajevima postojanja bespravnih objekata koji nijesu izgrađeni u skladu sa planskim dokumentom, postupci prekidaju do donošenja izmjena i dopuna DUP-a ili plana generalne regulacije, a lokalne samouprave su primorane da donose rješenja o prekidima postupaka, zbog nerada Vlade i nedostatka planske dokumentacije, što je direktna nadležnost Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma", navodi se u regaovanju.

Iz Glavnog grada poručuju Abazoviću da ne mogu raditi posao Vlade.

"Umjesto populizma i lažnih optužbi na račun Glavnog grada, koji ne može raditi posao Vlade Crne Gore, apelujemo na premijera da 'zasuče rukave' i intenzivira izradu planske dokumentacije, čime se stvaraju pretpostavke za regulisanje ove oblasti. Istovremeno, obavještavamo premijera Abazovića da je to i u njegovom interesu, jer se sjedište stranke čiji je lider nalazi u bespravno izgrađenom objektu", pišu iz Glavnog grada i dodaju da su na rasplaganju za dodatne informacije.

Poručuju i da vjeruju u efikasnost rada organa koje poziva Abazović.

"To što su dokazali i djelovanjem u predmetima koji se odnose na jedan broj državnih funkcionera koje je imenovala Vlada premijera Abazovića, a koji su istovremeno i njegovi politički istomišljenici", zaključuje se.

Premijer je na današnjoj sjednici Vlade saopštio da je Glavni grad je aktivni učesnik devastacije na obalama Morače i aktivni učesnik sabotaže uklanjanja ilegalnih objekata.

U pitanju je, kako je dodao, ponižavanje države.

"Ko nije odlučan da radi u skladu sa zakonom, slobodan je da ide kući", poručio je premijer.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније