Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М. [ RTV Budva ]

06. 02. 2023. 18:44 >> 18:42

BOŽOVIĆ SA INVESTITORIMA IZ UAE I NjEMAČKE

Razmatrano formiranje, izgradnja i upravljanje Opštom bolnicom u Budvi

Predstavnici renomiranih svjetskih investicionih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abdulla Mohammad Matar Lahej Alfalasi koji je predsjednik i osnivač „Aiana Holding-a”, kao i predstavnici njemačke kompanije “Lindner”, na sastanku sa predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem, razmatrali su mogućnosti za realizaciju najvažnijih investicionih projekata na teritoriji opštine Budva u narednom periodu i podsticaju direktnih stranih investicija.

Posebna tema na sastanku bila je formiranje, izgradnja i upravljanje opštom bolnicom u Budvi koja se nalazi na vrhu agende sadašnje gradske administracije.

S tim u vezi, razmatrana je mogućnost privatno-javnog partnerstva u ovoj oblasti i mogućnost izgradnje bolnice u skladu sa najsavremenijim standardom u oblasti zdravstva i medicine.

Predsjednik Milo Božović je uvjeren da će Budva kroz realizaciju ovog strateškog projekta pokrenuti novi ciklus razvoja opštine u svim pravcima, sa posebnim osvrtom na turizam, imajući posebno u vidu da je niz svjetski renomiranih kompanija iz oblasti zdravstva i medicine zainteresovan za izgradnju bolnice među kojima je i američka medicinska ustanova “John Hopkins” .

Božović je ovom prilikom predstavio je i druge infrastrukturne projekte koji su predviđeni za realizaciju u narednom periodu, među kojima su izgradnja šetališta u Budvi kao i izgradnja žičare Bečići - Brajići sa izletištem, istakavši da Budva ima ogroman potencijal za direktne strane investicije koje su kao generatori globalne privrede, šansa za ubrzan razvoj grada.

Pored predsjednika opštine sastanku su prisustvovali i predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović kao i Glavna gradska arhitektica Opštine Budva Jelena Lazić, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Budva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније