Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

02. 02. 2023. 17:24 >> 17:18

REGIONALNI VODOVOD

"Zajedno sprečavati dalju devastaciju korita Morače"

Iz Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje pozdravili su akciju koju sprovode Vlada Crne Gore i Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije, radi sprečavanja nelegalne eksploatacije šljunka. Kako se naglašava, akcija se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom ekologije, uz podršku MUP-a, Uprave policije i Vojske Crne Gore, a radi sprečavanja dalje devastacije korita rijeke Morače.

“Raduje nas iskazana odlučnost Vlade Crne Gore, Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, resornog Ministarstva i drugih nadležnih organa i institucija da se konačno stane na put nelegalnoj eksploataciji šljunka i pijeska iz korita rijeke Morače, odnosno svim nelegalnim privrednim aktivnostima koje su dovele do devastacije korita rijeke Morače a samim tim i izvorišta 'Bolje sestre'. Pozdravljamo i iskazujemo zahvalnost za sve njihove aktivnosti koje se sprovode ovih dana u tom pravcu i koje već daju konkretne rezultate”, naveli su u saopštenju.

U Regionalnom vodovodu su, kako su naglasili, svjesni da je ovo samo početak dugoročnog procesa na sanaciji nemjerljivih šteta koje su nanešene koritu rijeke Morače i izvorištu ,,Bolje sestre“, kojima je ne samo ugrožen Regionalni vodovod, nego i čitavo Crnogorsko primorje.

“Nakon sprovođenja hitnih mjera Regionalni vodovod će sa svojim partnerima pristupiti sprovođenju dugoročnih mjera kako bi se na trajan način obezbijedilo uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, kao što je to uostalom uvijek bilo od puštanja u rad regionalnog sistema vodosnabdijevanja (2010. godine)”, poručuju iz Regionalnog vodovoda.

Iz Regionalnog vodovoda kazali su da žele da vjeruju u “doslednost i istrajnost u ovoj izuzetno važnoj aktivnosti kako za Regionalni vodovod, Crnogorsko primorje tako i za državu Crnu Goru”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније