Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

01. 02. 2023. 20:01   >>  20:49 4

PETRIČEVIĆ U "STAVU"

"Šverc cigareta nije prestao, Krivokapić mi prenio da sam ugrožena"

Krijumčarenje cigareta i dalje je problem u Crnoj Gori, jer se sistemski zakoni nedovoljno sprovode, kazala je u emisiji "Stav" na TVCG Milena Petričević, bivša v.d. direktorice Uprave prihoda i carina (UPC).

Petričević je u emisiji kazala da borba protiv šverca duvana nije laka, te da je komplikuju pojedinci u javnoj upravi koji ne sprovode sistemske zakone. Ona je kazala da šverc cigareta jeste nastavljen nakon isteka njenog mandata na direktorskoj funkciji.

"Na riječ ne treba da mi se vjeruje, mada može. O tome imam saznanja", kazala je Petričević. 

Ona je objasnila da nije produžila mandat nekim funkcionerima UPC koje je tamo postavio raniji direktor Saša Damjanović, ali ih je zato, kaže, vratio njen nasljednik na mjestu direktora Rade Milošević. 

"Nažalost, pratili smo da su neki službenici kasnije postupali suprotno carinskim procedurama i internim pravilima. U toku mog mandata, pravila su poštovana i mi smo se trudili da razvijamo međuresornu saradnju", navela je Petričević. 

Kako je pojasnila, da je ostala duže na mjestu direktora, moglo se više i postići. 

"Moj rad i sve što smo uradili, nažalost, nekome je zasmetao", kaže Petričević.  

Kako napominje, izjave Miloševića da "je bila popustljiva prema nekim firmama" su izjave jednog čovjeka koji nije mogao da predvidi okolnosti koje su uslijedile.  

"Istina je potpuno drugačija", naglasila je Petričević. 

O zaplijenjenim cigaretama u Luci Bar u septembru prošle godine, kazala je, istina je da su otkrivene u Užicu ali su onda vraćene u Crnu Goru, pošto šverc u Srbiji nije uspio.

"Kako je to moguće, treba da se izjasne Milošević i ministar Saša Damjanović. Pretpostavljam da će to utvrđivati SDT tokom istraga koje vodi", kazala je Petričević. 

Navela je da je tužila Rada Miloševića zbog njegovih izjava, ali sud još nije zakazao parnicu, pa će se morati sačekati na odluku u tom postupku.  

Brod koji je uplovio u Luku Bar 2. januara prošle godine (slučaj 500 kg u magacinu "Volija"), imao je 109 kontejnera, pojasnila je ona. Navela je da je UPC sve u tom slučaju uradila isključivo u cilju da se zaustavi šverc. 

Ona je pojasnila da joj je bivši ministar finansija Milojko Spajić kazao da je "ugrožen jer je nekome stala na žulj", a informaciju da je ona ugrožena saopštio joj je bivši premijer Zdravko Krivokapić. Tvrdi da je Krivokapić tu informaciju dobio od međunarodnih obavještajnih struktura. 

"Nakon toga mi je određena policijska pratnja", rekla je Petričević. 

Naglasila je da "za razliku od Spajića ja nijesam deklarativno protiv korupcije". 

Petričević je kazala da je Damjanović doveo u zabludu cijeli državni sistem po pitanju koncesije kazinu "Džek pot", i da postoje brojna pitanja u tom slučaju na koje on treba da odgovori. 

"Moj pomoćnik, da sam se ja pitala, ne bi bio Andrija Ćetković, jer bi morao da ima potvrdu o završenom fakultetu", kazala je Ćetković. 

Ona je kazala da je u svim odlukama i postupanjima djelovala u skladu sa zakonom, pa i u slučaju "Džek pot". 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније