Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М. [ N1 ]

26. 01. 2023. 08:08   >>  08:03 2

MOGUĆI AKT TERORIZMA

Napadač s mačetom ubio radnika u crkvi i teško povrijedio sveštenika

Jedan čovjek ubio je mačetom radnika u crkvi i ranio sveštenika u napadima na dvije crkve u Algesirasu, prije nego što je uhapšen, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije, a slučaj se istražuje kao potencijalan teroristički akt.

Ministarstvo nije saopštilo identitet čovjeka, uhapšenog u ovom gradu na jugu Španije.

Čovek je prvo ušao u crkvu San Isidro i mačetom napao sveštenika, koji je teško povrijeđen, saopštilo je ministarstvo, a lokalni mediji navode da je hospitalizovan.

Napadač je potom otišao do crkve u Nuestra senjora da la Palma, i mačetom je ispred ovog zdanja usmrtio radnika u crkvi. Lokalni mediji javljaju da je najmanje još troje ljudi povrijeđeno.

Istraga je započeta pred Nacionalnim sudom Španije kao potencijalni akt terorizma, a policija nastoji da utvrdi „prirodu napada“. Drugi detalji nisu saopšteni.

Algesiras se nalazi na krajnjem jugu Španije i u njemu se nalazi važna luka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније