Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

09. 01. 2023. 16:12 >> 16:08
1

LjEKARSKA KOMORA

"Napad na ljekara napad je na državu"

Ljekarska komora Crne Gore najoštrije je osudila napad na dežurnog ljekara Službe Hitne pomoći i pozvala nadležne organe da hitno reaguju i procesuiraju počinioca ovog krivičnog djela.

Kako su kazali u saopštenju, napad na ljekara nije samo napad na njegov lični i profesionalni integritet već napad na državu.

"Ljekar postupa kao reprezent države prilikom pružanja medicinske pomoći građanima, što je nesumnjivo od nacionalnog interesa svakog društva. Ovim činom istovremeno je ugroženo i zdravstveno zbrinjavanje svih onih kojima je hitna medicinska pomoć bila neophodna što dodatno naglašava bestijanost i težinu ovog čina", navode u saopštenju.

Ljekarska komora CG vjeruje da će nadležni organi blagovremeno odlučno i efikasno postupiti, saglasno važećim propisima čime će se crnogorskoj javnosti poslati poruka da se neće tolerisati bilo koji vid verbalnog, a kamoli fizičkog nasilja nad ljekarima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније