Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 12. 2022. 19:02 >> 18:58
1

ODLUČENO NA SKUPŠTINI

Iz PEN centra isključeni Glušica, Bečanović i Brković

Skupština Crnogorskog PEN centra je zbog kršenja Povelje PEN-a i Statuta Crnogorskoga PEN centra iz članstva isključila Rajku Glušicu, Tatjanu Bečanović i Balšu Brkovića. To je odlučeno na redovnoj godišnjoj skupštini, koja je održana na Cetinju.

Na Skupštini je obnovljen mandat aktuelnoj Upravi PEN-a, a u članstvo su primljeni novi članovi.

I u naredne dvije godine, funkciju generalnog sekretara će obavljati doc. dr Milan Marković, a za potpredsjednike su izabrani Sreten Vujović, Dragana Tripković i prof. dr Boban Batrićević.

Međunarodni PEN centar i Crnogorski PEN centar izdali su i zajedničko saopštenje u kojem je iskazana zabrinutost zbog, kako su istakli, "targetiranja crnogorskih pisaca i intelektualaca od nosilaca izvršne vlasti u Crnoj Gori".

Odata je počast članovima koji su preminuli između dvije sjednice – Dušanu Đurišiću, Branku Banjeviću i Ljubomiru Đurkoviću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније