Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

27. 12. 2022. 14:21 >> 14:17

ADROVIĆ U BIJELOJ

Obezbijeđeni pokloni za djecu-korisnike Doma "Mladost"

Povodom "Dana otvorenih vrata" u JU Dječiji dom "Mladost" u Bijeloj, tu ustanovu je posjetio ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, sa saradnicima. Povodom novogodišnjih praznika Ministarstvo rada i socijalnog staranja opredijelilo je novac za kupovinu novogodišnjih poklona za djecu-korisnike Dječijeg doma.

"Dan otvorenih vrata" je tradicionalno prednovogodišnje okupljanje, kada prijatelji Dječijeg doma "Mladost" u Bijeloj posjećuju ovu ustanovu i druže se sa korisnicima.

Kako navode u saopštenju, ministar je radnu posjetu započeo obilaskom dječjeg doma koji trenutno pruža smještaj za 94 korisnika. Ovom prilikom razgovarao je sa upravom ustanove o prostornim kapacitetima, kadrovskim kapacitetima doma, rješavanju izazova u funkcionisanju ustanove, uslovima smještaja i uslovima rada zaposlenih.

Radnoj posjeti osim ministra, prisustvovali su državna sekretarka Edina Dešić, v.d. generalne direktorice Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Mersida Aljićević i načelnica Direkcije za zaštitu djece i mladih Svetlana Sovilj.

"Djeca su uvijek bila i moraju ostati fokus djelovanja svih nas, a glavno odredište tog djelovanja trebalo bi da bude dobrobit djeteta, njegovo fizičko i mentalno zdravlje i razvoj u skladu sa biološkim potencijalima", kazao je Adrović.

U skladu sa najboljim interesima djeteta, principom Konvencije o pravima djece, koju je potpisala i ratifikovala i Crna Gora, sva djeca i mladi, imaju pravo da žive u porodici. U slučajevima kada biološka porodica nije u stanju da se brine o njima, traži se alternativno rješenje, što je u praksi većine zemalja najčešće hraniteljska porodica.

S tim u vezi Dječiji dom "Mladost" u Bijeloj planira u perspektivi da razvije Centar za hraniteljstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније