Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milica Kapa, TVCG ]

27. 12. 2022. 09:52 >> 09:49

ŽIVOT POD MOREM

U Prirodnjačkom muzeju izložba "Delfin je moje ime"

Ako želite da saznate više o životu pod morem, Prirodnjački muzej je pravo mjesto za to. Kroz izložbu “Delfin je moje ime” saznaćete detalje o njihovom, ali i životu kitova.

Brojne zanimljivosti i informacije, čekaju ljubitelje delfina i kitova u Prirodnjačkom muzeju sve do kraja januara.

“Ovdje ćete saznati zašto su delfini čudo evolucije i da je njihova najveći neprijatelj u stvari čovjek”, kaže Natalija Čađenović, direktorica Prirodnjačkog muzeja.

“Pojedine vrste su do te mjere ugrožene da prijeti opasnost da buduće generacije neće imati mogućnosti da upoznaju kitove ili šarmantne životinje kao što su delfini”, kaže Čeda Ivanović, autorka izložbe.

Na to ukazuje i podatak Svjetske fondacije za prirodu da na svaka dva minuta ugine jedan delfin ili kit.

“Velike količine smeća, zagađenosti dovode do toga. Ne desi se da prođe godina, a da u našem primorju ne nađemo ili mrtvog delfina koji je stradao od vremenskih uslova, nešto što je bio zapetljan u ribarske mreže”, navodi Ivanović.

Delfini su stanovnici, a mi gosti mora, i treba da ih zaštitimo i sačuvamo od izumiranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније