Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

26. 11. 2022. 07:38 >> 07:36

APEL CGO-A

Odlučno adresirati sve oblike nasilja nad ženama

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.

“Na ugrožen položaj žena u crnogorskom društvu ukazuje i istraživanje CGO-a, iz oktobra 2022, prema kojem se među grupama najviše izloženima diskriminaciji pozicioniraju žene, a više od 86% ispitanika/ca smatra da je nasilje nad ženama u CG djelimično ili veoma prisutno”, poručuju iz CGO-a.

Kažu da je prethodnu godinu obilježio rast broja ubistava žena koje su prijavile nasilje, naglašena mizoginija i govor mržnje u javnom prostoru.

“Sve to je često pratila pasivnost institucija i izostanak prepoznavanja hitne potrebe da se reaguje i pruži djelotvorna podrška ženama”, poručuju iz CGO-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније