Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

25. 11. 2022. 13:26 >> 16:31

PROSLAVA RTCG

"Dan Javnog servisa dočekujemo oslobođeni političkog uticaja"

Javni servis svoj Dan, u kojem obilježava 78 godina Radija i 58 Televizije, dočekuje oslobođen političkog uticaja, saopštili su na proslavi generalni direktor Boris Raonić i predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević. Povodom Dana Radija i Televizije Crne Gore uručene su godišnje nagrade radnicima.

Generalni direktor Boris Raonić kazao je da se povodom Dana Javnog servisa može pohvaliti istraživanjem koje je pokazalo da je dramatično manji broj građana koji vjeruju da je Javni servis pod političkim uticajem.

"To je nešto što bi trebalo da akcentujem”, kazao je on.

Istakao je da ga raduje da se Javni servis uhvatio u koštac s onim što je i tehnološki razvoj.

“Da je javni servis navika građana i da ćemo dati odgovore kroz modernije iskaze, ne samo vizuelne i novinarske, nego i tehnološke. Ući ćemo u proces koji će građanima da ti mnogo brže informacije i ne samo to, postajemo neka vrsta kulturnog centra", kazao je on.

Fokus u narednom periodu će biti ono što čini Javni servis.

"Ukupna javnost više neće imati dilemu da li je ono što je dato u prvih 15 minuta dnevnika korektno, već će nas konačno svrstati u red ozbiljnih javnih servisa na evropskom tlu" , istakao je Raonić.

Kazao je da je ponosan što je na čelu Javnog servisa i zahvalio kolegama na radu kojim su postigli izvrsne rezultate.

Predjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević kazao je da je zadovoljstvo voditi kuću sa aktuelnim menadžmentom i članovima Savjeta.

"Zadovoljstvo je voditi kuću koja se uprkos neskrivenim podjelama u društvu sve više prati i kojoj se iz dana u dan sve više vjeruje", kazao je Drljević.

Istakao je da je kuća nadgrađena slogom, jer bez sloge ne bi bili postignuti veliki rezultati-

"Zadovoljstvo mi je da je Javni servis pokazao da može uspješno da funkcioniše bez partijskog uređivanja", rekao je on i poželio srećan praznik radnicima RTCG.

Nagrada za životno djelo pripala je Jeleni Dukaj koja je kazala da je nagrada nakon 30 godina rada idealan način da se polako zatvori jedno poglavlje u životu koje je bilo posvećeno televiziji.

"Lijep je osjećaj pripadati velikoj porodici priznatih televizijskih stvaralaca svih profila i dati svoj doprinos. Za mene je ova nagrada i Batova nagrada, jer je moje životno djelo privatno i profesionalno neraskidivo povezano sa njegovim. A njegovo životno djelo je ostavilo dubok trag u istoriji ove kuće. Ovo je naša zajednička nagrada”, rekla je ona.

Nagrada za administrativna zanimanja pripala je Isidori Raičković, za tehničko-tehnološka zanimanja
Negosavi Popović. Nagrada za produkcijsko ostvarenje Husein Bato Dukaj dodijeljena je Andriji Raičeviću. Nagradu za mladog novinara dijele Andrea Šekularac i Marko Perović. Godišnja novinarska nagrada Radija Crne Gore pripala je Neni Drašković, a televizijska nagrada Bojani Baranin. Specijalno priznanje za doprinos kvalitetu programa uručena je Mileni Janjušević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније