Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

24. 10. 2022. 16:23   >>  16:25

LEKOVIĆ

SDT preuzeo prijavu Demokrata za slučaj "Maljevik"

Prijavu Demokrata Bar protiv predsjednika opštine Dušana Raičevića za slučaj "Projekat Maljevik" danas je na dalje postupanje preuzelo Specijalno državno tužilaštvo, pa u toj partiji očekuju da predsjednika opštine uskoro vide na optuženičkoj klupi zbog zloupotrebe položaja.

Kako navodi u saopštenju predsjednik Kluba odbornika Demokrata Bar Momčilo Leković, došlo je krajnje vrijeme da se konačno otkrije gdje su nestala 44 miliona od prodaje Maljevika, zašto i dan danas, nakon punih 15 godina na Maljeviku nije izgrađeno apsolutno ništa i zašto je Dušan Raičević izašao u susret investitoru i 2019. insistirao na sporazumu sa investitorom.

"On je tada odlučio da ne naplati preko 9 miliona eura po osnovu izvršne presude u korist Opštine Bar. Ako se tome pridodaju rezultati sa juče održanih lokalnih izbora i potopa koji je DPS doživio gotovo u svim gradovima, za očekivati je da se od Raičevića distanciraju svi tradicionalni partneri iz prethodnih godina. Tu naročito mislim na one 'partnere' koje je Raičević i barski DPS smjenjivao sa mjesta predsjednika Skupštine Opštine, razbijao im odbornički klub, šikanirao ih i ponižavao. Ako na te partnere misli Raičević onda bi pružanje te ruke DPS-u od strane njih bio krajnje nemoralan čin u koji ne želimo da vjerujemo", navodi Leković.

Kako dodaje, sve su to dodatni razlozi zbog kojih vjeruje da barski DPS odnosno Dušan Raičević ne može okupiti dovoljan broj odbornika za formiranje nove vlasti i da će prije završiti na optuženičkoj klupi nego na predsjedničkoj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније