Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

13. 10. 2022. 21:31 >> 21:31

OPŠTINA TIVAT

Podrška islamskoj zajednici u pronalaženju prostora za groblje

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i predsjednik opštine Kotor Vladimirom Jokićem sastali su se danas sa glavnim imamom za Boku Kotorsku i Budvu Mehom ef. Martinovićem i predsjednikom opštinskog odbora islamske zajednice u Tivtu Sejadom Redžepajem, sa kojim su razgovarali o pronalaženju adekvatne lokacije za izgradnju groblja za pripadnike islamske vjeroispovijesti u Boki Kotorskoj.

“Zadovoljstvo je primiti u posjetu predstavnike islamske zajednice, sa kojima imamo veoma uspješnu saradnju, a na dobrobit svih građana Tivta i Boke”, kazao je Komnenović.

Poručio je da će Opština Tivat podržati inicijativu islamske zajednice i zajedno sa Opštinom Kotor raditi na rješavanju dugogodišnjeg problema.

“Cilj je da svi naši stanovnici budu građani prvog reda. U toku su izmjene Prostorno urbanističkog plana za opštinu Tivat i siguran sam da ćemo naći lokaciju koja će odgovarati potrebama i riješiti krucijalni problem vaše zajednice”, dodoa je Komnenović.

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da je sada dobar trenutak za djelovanje, jer bi svaki proces izmjene plana Kotora zahtjevao višegodišnju proceduru. “Pronalaskom lokacije na teritoriji opštine Tivat i finansijskom podrškom Opštine Kotor zajedno riješavamo važno pitanje”

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, glavni imam Meho Martinović zahvalio je čelnicima Tivta i Kotora na razumjevanju i želji da se riješi problem na koji godinama ukazuju.

“Drago nam je da se stvari mijenjaju na bolje. Mi se sastajemo kako bismo zajedno rješavali pitanja i bili korisni ljudima”, poručio je Martinović.

Sastanku u kabinetu prisustvovala je i sekretarka za uređenje prostora Milica Manojlović, a nakon analize prostornih kapaciteta, kako je saopšteno, Opština Tivat će u skladu sa današnjim zaključcima, inicijativu za rješavanje ovog važnog pitanja uputiti Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, gdje je trenutno u toku izrada izmjena i dopuna PUP-a Tivta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније