Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 10. 2022. 14:06 >> 14:07

U ULCINjU

Održana tribina "Reformski procesi u lokalnoj administraciji“

NVO „Novi horizont”“ organizovala je danas u Ulcinju javnu tribinu na temu "Reformski procesi u lokalnoj administraciji“, na kojoj su prisustvovali lideri i zvaničnici lokalne uprave i civilnog društva.

U današnjoj diskusiji obrađene su teme koje se su u interesu NVO i drugih grupa civilnog društva, kao i nove promjene u organizacionoj šemi Opštinske uprave Ulcinj, novi pristupi kokalne uprave u odnosu na javnost, povećanje kvaliteta opštinskih usluga prema građanima, odnos lokalne samouprave sa nevladinim organizacijama, planovi, procedure i radnje koje će Opštinska uprava preduzeti za ovu kalendarsku godinu, ali i za naredni period i druga pitanja u cilju uspješnije saradnje lokalne samouprave i civilnog sektora u ovoj opštini.

Izvršni direktor NVO „Novi horizont “ Nazif Velići rekao je da ova ova organizacija , kao resursni centar za lokalne NVO, organizuje ovu aktivnost u okviru projekta „Reforme koje svi pamtimo“ koji podržava Ministarstvo javne uprave Crne Gore, u okviru Javnog poziva za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2022. godinu pod nazivom „Zajedno kroz reformu javne uprave“. Cilj Strategije je izgradnja savjesne, efikasne, transparentne Javne uprave, usmjerene na potrebe građana i privrede. Misija Strategije reforme Javne uprave 2022-2026 je Javna uprava koja građanima nudi kvalitetne usluge“, rekao je Velić.

Zamjenik gradonačelnika Opštine Ulcinj, Bećir Sela obećao je da će opština stvoriti dobar model saradnje sa civilnim sektorom i da će uvijek biti spremna da podrži projekte nevladinih organizacija.

Sekretar za budžet i finansije, Arian Murati govorio je o promjenama koje je nova lokalna vlast izvršila u Lokalnoj administraciji. On je rekao da su novim izmjenama Javne uprave službe NVO su u nadležnosti Sekretarijata za kulturu, omladinu i sport.

„Za svaki sekretarijat obezbjeđena su budžetska sredstva za normalno funkcionisanje. Budžetom za 2023. sredstva namijenjena nevladinim organizacijama biće utrostručena”, rekao je Murati.

Predstavnici civilnog društva nisu pozdravili vijest da nije izvjesno raspisivanje konkursa za dodjelu budžetskih sredstava nevladinim organizacijama za ovu godinu. Međutim, učesnici su se složili da su ovakvi sastanci neophodni, jer doprinose izgradnji međusobnog povjerenja između civilnog sektora i lokalne samouprave.

Đeka Đonaj, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније