Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

10. 10. 2022. 18:48   >>  18:48

ODLUKA VLADE

Otašević, Đurnić i Mitrović članovi Savjeta za borbu protiv korupcije

Za članove Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije danas su izabrani Vladimir Otašević, Ana Đurnić i Ognjen Mitrović, navodi se u odluci Vlade Crne Gore.

Otaševića su, kako se navodi u obrazloženu, predložile nevladine organizacije EuroMost, 35 mm i Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije.

NVO Centar za istraživačko novinarstvo – CIN i Institut Alternativa predložili su Anu Đurnić, dok je Mitrović predlog NVO Centar za monitoring i istraživanje.

Iz Vlade su naveli da je uvidom u listu kandidata i razmatrajući predloge utvrđeno da predloženi kandidati ispunjavaju sve uslove iz javnog poziva, u skladu sa Uredbom.

"Kabinet predsjednika Vlade je u skladu sa članom 9 Uredbe, a uzimajući u obzir dosadašnje iskustvo kandidata, istraživanja, objavljene radove, realizaciju projekata iz oblasti antikorupcije, značajan doprinos na unapređenju stanja u ovoj oblasti, kao i kredibilitet nevladinih organizacija koje su ih predložile, donio odluku po kojoj su navedeni kandidati izabrani za članove Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније