Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 10. 2022. 18:48   >>  18:54

GALIĆ

Žutica se iz H.Novog i Kotora nije prenijela na druge gradove

Žutica koja se pojavila u Herceg Novom i Kotoru i gdje je proglašena epidemija nije se prenijela u druge gradove iako su registrovani pojedinačni slučajevi van tih opština kazao je gostujući u emisiji "Mreža" direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Podjeća da se žutica prenosi direktnim kontaktom i prije svega prljavim rukama.

"Od 30 prijavljenih slučajeva, jedno je dijete pozitivno, što govori u prilog tome da se nije pojavila u kolektivima i prema tim kolektivima i idu higijensko epidemiološke preporuke. Imamo prijavljen jedan slučaj iz Tivta, dvije osobe iz Budve, dvije iz Nikšića, jednu iz Podgorice ali svi slučajevi su povezani sa opštinama Herceg Novi i Kotor", kazao je Galić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније