Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

05. 10. 2022. 09:39 >> 09:39
1

ČESTITKA VOJINOVIĆA

Podrška i poštovanje učiteljima

Na Svjetski dan učitelja, 5. oktobra, ali i tokom cijele godine, Ministarstvo prosvjete učiteljicama i učiteljima nedvosmisleno daje podršku i izražava poštovanje, ističući vrijednost i važnost učiteljskog poziva u vođenju i oblikovanju budućih generacija, kazao je u čestitki ministar Miomir Vojinović.

“Učitelj je drugi roditelj, a prvi korak u učionicu je dječiji korak u svijet. Kako će se snaći u tom svijetu, zavisi od svakog učenika pojedinačno, ali i od onoga što im učitelj pruža. Od njegovog znanja, vještine, kreativnosti, energije i strpljenja. Učenje je uvijek dvosmjerno putovanje, jer se uči zajedno i obostrano, jedni od drugih”, naveo je on.

Istakao je da je suvišno govoriti o odgovornosti učitelja, ali joj moramo odati poštovanje.

“I ne smijemo zaboraviti koliki teret je na njihovim leđima. Koliko truda, rada, podrške, ljubavi, saosjećanja pružaju našoj djeci”, kazao je on.

Tu ruku koja ih čuva u najranjivijem uzrastu, prilikom prvih najvažnijih koraka na putu ka budućnosti

“Na Svjetski dan učitelja, 5. oktobra, ali i tokom cijele godine, učiteljicama i učiteljima nedvosmisleno dajemo podršku i izražavamo poštovanje, ističući vrijednost i važnost učiteljskog poziva u vođenju i oblikovanju budućih generacija”,zaključio je ministar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније