Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

02. 10. 2022. 12:42 >> 01:04
4

REAGOVANjE MILOŠEVIĆA

"Bombastični naslovi o hapšenju odgovaraju kriminalnim grupama"

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević saopštio je da nije priveden niti uhapšen u sinoćnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva u Nikšiću. Istakao je da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

“Odazvao sam se Podržavam akciju SDT- a i Policije u cilju rasvjetljavanja ovog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina i stojim na raspolaganju da pružim sve neophodne informacije u cilju rasvjetljavanja potencijslnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu”, navodi se u reagovanju.

Kazao je da razumije da se informacije sa bombastičnim naslovima o njegovom hapšenju plasiraju medijima, jer to odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta.

“U svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca, upravo sam ja nagovijestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplijenjene robe”, navodi se u saopštenju.

Ističe da nije takođe slučajno što se takvi naslovi odnose na osobu koja je postigla najbolje rezultate u istoriji borbe protiv krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori za najkraće moguće vrijeme, zbog čega je Crna Gora dospjela na prvo mjesto u Evropi, što je, kako dodaje, istaknuto i pohvaljeno u svim izvještajima evropskih i svjetskih institucija.

“Napominjem da je za pet mjeseci mog mandata, zaplijenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina”, kazao je Milošević.

Naglašava da je sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom.

“Uprava prihoda i carina ima blizu 1200 zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti”, kazao je Milošević.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније