Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina/ M.L.B. ]

28. 09. 2022. 11:30   >>  11:34 3

GRUPA GRAĐANA

Ispred Skupštine protest zbog rebalansa budžeta

Grupa građana koja se protivi predlogu da rebalansom budžeta bude ukinut novac namijenjen za rekonstrukciju bolnica i škola, pozvala je poslanike da rade u interesu građana, poručujući da nemaju pravo da uzimaju od učenika i bolesnika.

MANS je juče objavio da se rebalansom budžeta predviđa ukidanje novca namijenjenog za rekonstrukciju i izgradnju škola i bolnica.

Ministarstvo zdravlja negiralo je navode MANS-a i navelo da ne odustaju od gradnje, odnosno rekonstrukcije objekta koji su predviđeni Kapitalnim budžetom, već kako kažu ulažu dodatne napore da se svi projekti realizuju planiranom dinamikom.

Ispred parlamenta se okupilo nekoliko desetina prosvjetnih i zdravstvenih radnika.

Nastavnica Milica Kankaraš, rekla je da Crna Gora 30 godina i više nije dobila nijednu bolnicu, a da sada i taj novac planiraju da oduzmete, “da bi orpavladi najveći vozni park u Evropi – Vlade Crne Gore”.

Kankaraš je navela da neki zdravstveni radnici nijesu smjeli da izađu sa posla zbog prijetnji da će dobiti otkaz.

Kako je kazala, iako je skup neprijavljen, imaju pravo na spontano okupljanje, pogotovo što se jedna vanredna sjednica organizuje za predlog koji nije prošao na Odboru za ekonomiju.

“Pozivamo na poslanike da rade u interesu građana Crne Gore. Učenike i bolesnike ne smijete da taknete, nemate pravo da njima uzimate”, poručila je Kankaraš.

Nastavnica Olivera Leković, kazala je da je posebno naljutila izjava ministra finansija Aleksandra Damjanovića koji je rekao da, ako se ne prihvati ovaj predlog, neće biti novca za majke sa troje djece i druga socijalna primanja.

"Nadam se da će narod da osjeti šta nam rade godinama, da ćemo se udružiti i zajedno istrajati za svoje dostojanstvo", rekla je Leković.

Kako je kazala, nema odgovornosti u društvu.

Leković je navela da decenijama postoji odlaganje ulaganja u škole i bolnice. Kako je kazala, misli da je odziv na protest mali jer nemaju odgovarajuću transparentnost.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније