Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г. [ Mina ]

27. 09. 2022. 15:35 >> 15:38

UCG

Sjutra konkurs za master studije

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće sjutra konkurs za upis studenata u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija, obima 120 ECTS kredita za studijsku 2022/23. godinu.

Iz UCG su saopštili da će konkurs biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnoj internet stranici Univerziteta.

Kako su naveli, zainteresovani kandidati u četvrtak mogu podnijeti prijave na konkurs studentskoj službi organizacione jedinice, u okviru radnog vremena te službe.

Iz UCG su rekli da će prijemni ispiti, koji su obavezan uslov za upis na master studijske programe, biti organizovani u petak i subotu.

“Sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica, a raspored polaganja prijemnog ispita biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranice organizacione jedinice”, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz UCG, upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 4. oktobrom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

“Od dokumentacije, kandidatima je potrebna originalna diploma ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama, kopija biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuća lična isprava koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio osnovne studije na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније