Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Mina ]

26. 09. 2022. 15:40 >> 15:48
2

MINISTARSTVO ODBRANE

U nekoliko gradova manifestacija povodom Dana Vojske

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore (VCG), povodom Dana Vojske - 7. oktobra, organizovaće narednih dana u nekoliko crnogorskih opština manifestaciju pod nazivom Vojska u vašem gradu.

Iz Ministarstva je saopšteno da će, u Baru, Kolašinu, Pljevljima i Bijelom Polju, posjetioci moći da vide najsavremenija vozila i naoružanje VCG.

"Ukoliko vrijeme bude dozvolilo, planirani su i preleti helikoptera Vazduhoplovstva VCG", kazali su iz tog resora.

Kako su naveli, na štandovima će, pored naoružanja, biti izložen promotivni materijal, brošure i flajeri, kako bi zainteresovani mogli da se informišu na koji način mogu postati dio VCG.

"U okviru manifestacije, posjetioci će moći da vide jedinstvenu izložbu autora Srđe Martinovića, pod nazivom Crnogorska vojska kroz vrijeme, na kojoj će biti izloženo 180 originalnih fotografija", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je riječ o bogatoj kolekciji, iz koje se dobar dio autentičnih fotografija prvi put predstavlja crnogorskoj javnosti.

"Izložba tematski prati razvoj različitih vidova i rodova crnogorske vojske - artiljerije, pješadije, inžinjerije, mitraljeskih jedinica, kao i razvoj vojnog školstva i obrazovanja", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da će u Baru manifestacija biti održana sjutra, na šetalištu preko puta sportskih terena, u Kolašinu u srijedu, na Trgu boraca, u Pljevljima u četvrtak, na gradskom trgu.

U Bijelom Polju, kako su naveli, manifestacija će biti organizovana u petak, na gradskom trgu.

"Manifestacija traje tri sata, od 11 do 14 sati, osim u Bijelom Polju, gđe će se održati od deset do 13 sati", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније