Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 09. 2022. 11:28 >> 11:25

MAŠKOVIĆ

Parlamentarci ključni akteri u procesu evropskih i integracija

Parlamentarci su ključni akteri u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, posebno imajući u vidu obaveze koje proističu iz temeljnih prava. Stoga, kada su u pitanju strateški vanjskopolitički ciljevi, pozicija i opozicija treba da govore ujedinjenim glasom, smatra državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Aleksandar Mašković.

On je na sastanku sa predsjednicom Odbora za evropske integracije u Parlamentu Gruzije, Makom Bočorišvili i šeficom Grupe prijateljstva za Crnu Goru i Gruziju Tamar Taliašvili pozdravio činjenicu da su na važnim rukovodećim pozicijama u Gruziji žene sa zavidnom profesionalnom karijerom.

Kako navode u saopštenju, Bočorišvili je poručila da je iskustvo Crne Gore za Gruziju dragocjeno, budući da je država u ovom procesu skoro pred vratima EU.

Istakla je da je rat u Ukrajini pokazatelj da EU treba mnogo odlučnije i snažnije da đeluje kada su u pitanju zemlje Zapadnog Balkana i Ukrajina, Moldavija i Gruzija.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i u vezi sa aktuelnim dešavanjima na međunarodnoj sceni i eventualnim reperkusijama na proces proširenja EU.

Mašković se, takođe, sastao i sa zamjenicom ministra za zaštitu životne sredine i poljoprivrede Nino Tandilašvili i njenim saradnicima, prvom zamjenicom ministra za interno raseljena lica sa okupiranih teritorija, rada i socijalnog staranja, Tamar Gabuniom i zamjenikom ministra ekonomije i održivog razvoja, Genadijem Arveladzeom sa kojima je razmijenio mišljenje po pitanju razvoja modela za unapređenje saradnje dvije države u više oblasti od zajedničkog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније