Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

07. 09. 2022. 11:08 >> 11:04

HRA

Drugi put odložen početak suđenja za ratni zločin u Foči

Početak suđenja Slobodanu Pekoviću, rođenom Ćurčić, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Foči, odloženo je danas po drugi put u Višem sudu u Podgorici, kazali su iz NVO Akcija za ljudska prava.

Iz te NVO dodaju da je suđenja sada odloženo, zbog opravdanog odsustva advokata odbrane.

Podsjećaju da je prethodno ročište odloženo 21. juna, kada je planirano da suđenje započne, zbog bolesti sudije. Novo ročište je zakazano za 30. septembar ove godine u 8 sati.

"Peković se tereti da je kao vojnik Vojske Republike Srpske ubio dvije osobe i silovao ženu bošnjačke nacionalnosti u Foči 1992. godine. Ovo je prvo suđenje u Crnoj Gori za seksualno nasilje izvršeno tokom rata u Bosni i Hercegovini", navode iz HRA.

Podsjećaju i da je prilikom saslušanja pred Specijalnim državnim tužilaštvom, Peković negirao krivicu.

"Na zakazano ročište doveden je iz pritvora, gdje se nalazi zbog opasnosti od bjekstva", navod se u saopštenju.

Specijalno vijeće sudija u ovom predmetu čine sutkinja Nada Rabrenović, kao predsjednica, i sudije
Zoran Radović i Goran Šćepanović kao članovi. Državna tužiteljka je Tanja Čolan Deretić, koja je upućena na rad u Specijalno državno tužilaštvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније