Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

18. 08. 2022. 18:03 >> 19:08

KASNI IZGRADNJA

Vojinović: Na narednoj sjednici Vlade o školi "Dušan Korać"

Ministar prosvjete Miomir Vojinović obišao je zajedno sa premijerom Dritanom Abazovićem završne radove na Osnovnoj školi "Dušan Korać" u Bijelom Polju.

"Siguran sam i vjerujem da ćemo skupa doći do rješenja koje je prihvatljivo, a na dobrobit je naše djece i obrazovnog sistema u Crnoj Gori. Danas smo dobili uvjerenja da 5. septembar nije izvodljiv datum završetka radova, ali u narednih nekoliko mjeseci, ukoliko se iznađu mougćnosti. Predsjednik Vlade nas je uvjerio da će se na prvoj narednoj sjednici Vlade o ovome razgovarati, kako bi se našle dodatne mogućnosti da se izađe u susret našoj djeci, prosvjetnim radnicima i roditeljima naše djece", kazao je Vojinović.

On je prilikom posjete školi razgovarao sa direktoricom te ustanove i njenim pomoćnikom Todorom Popović i Sašom Lalevićem.

Direktorica škole je istakla da je stanje u staroj školi alarmantno zato što se u objekat star 74 godine nikada ništa značajnije nije ulagalo u rekonstrukciju, upoznajući premijera sa problemima dotrajale škole i probijanjem rokova sa izgradnjom nove škole.

Direktorica Niže muzičke škole govorila je o lošem stanju prostorija u kojima oni borave i da uprkos tome veliki broj djece postiže odlične rezultate.

Predstavnici roditelja izrazili su nezadovoljstvo zbog stanja sa školom i naglasili da ukoliko se stanje ne promijeni oni svoju djecu neće slati u školu 5. septembra, zbog bezbjednosnih razloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније