Друштво

A.M.

13. 08. 2022. 07:05   >>  11:08 2

ODLUKA VLADE

Trodnevna žalost zbog tragedije na Cetinju

U Crnoj Gori je trodnevna žalost. Takvu odluku donijela je Vlada sinoć na telefonskoj sjednici, a povodom tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11 osoba.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust.

I prijestonica Cetinje proglasila je trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se juče dogodila u tom gradu.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.


 
U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povrijeđenih, među kojima je i pripadnik policije, potvrđeno je Javnom servisu iz Uprave policije.
 

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније