Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 08. 2022. 15:53 >> 15:51

MJEŠTANI BISTRICE

Blokada magistrale u znak upozorenja da se dogovor ispuni

Iako je na jučerašnjem sastanku Uprave javnih radova sa izvođačima radova i predstavnicima opštine i MZ Bistrica dogovoren nastavak radova na putu Lozna luka - Bistrica u dužini od 7,4 kilometara, mještani Bistrice su,ipak, danas održali četrdesetominutnu blokadu magistralnog puta Bijelo Polje - Prijepolje u znak upozorenja da se dogovoreno mora ispuniti,saopštio je predsjednik MZ Bistrica Sakib Čindrak.

Na sastanku, koji je prethodio potpisivanju sporazuma, precizirani su prioritetini radovi, dinamika i vrijeme završetka odrđenih poslova.

"Utvrđeno je da ne postoje neriješeni imovinsko pravni odnosi koji su bili smetnja da Telekom odradi svoj dio posla pa se ta kompanija obavezala da zaostale poslove završi u narednih sedam dana. Kompanija Ramel takođeće, prema sporazumu, treba da u roku od sedam dana postaviti kablove za struju. Završetkom ovih poslova Štrabak bi 22. avgusta mogao da počne sa izgradnjom poslednje faze puta", kazao je Čindrak.

Uvažen je zahtjev kompanije Štrabak da se isključe svi zahtjevi mještana koji nijesu dio usvojenog projekta u suprotnom najavili su prekid radova. Zahtjevi koji su sporni, dogovoreno je da se rješavaju kroz nadležne institucije.

"Dugo čekani sporazum o nastavku radova na putu prema Bistrici konačno je stigao na radost Bistrična, pa sada nema smetnji da se njegova izgradnja privede kraju", kazao je mještanin Sabahudin Mahmutović.

Naredni protesti Bističani su najavili u slučaju da se ne ispoštuje dogovorena dinamika radova za 22. avgust.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније