Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

11. 08. 2022. 15:44 >> 15:43
1

ŽPCG I ŽICG

Krenuli vozovi iz Bara

Nešto poslije 15 časova uspostavljen je željeznički saobraćaj između Sutomora i Bara, koji je juče nešto prije 19 sati, zbog požara bio, obustavljen, saopštili su za Portal RTCG iz Željezničkog prevoza i Željezničke infrastrukture.

Juče je podsjećaju, u 18:43 minuta došlo do prekida saobraćaja na dijelu pruge između stanica Sutomore i Bar zbog požara koji je zahvatio veliku površinu pored pruge, a zbog intervencije vatrogasne službe.

Požar se velikom brzinom proširio zbog vjetra pa je jednim dijelom zahvatio sami kolosjek gdje je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz pružni kolosjek.

"Ekipe Željezničke infrastrukture su odmah po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu krenule na teren sa dvije protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom gasile požar cijelu noć do šest  časova jutros. Poslije završetka gašenja na pružnom kolosjeku otpočela je sanacija kojoj pored radnika Željezničke infrastrukture sprovode i radnici preduzeća Fidija koji su se našli u blizini sa svojim sredstvima", saopšteno je iz ŽICG.

Oko 13:30 su završeni nužni radovi na sanaciji pružnih pragova i zamijenjeno 55 pragova.

"Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara pored pruge napon na relaciji Sutomore Bar nije uključen u trenutku osposobljavanja pruge kako se ne bi ugrozilo gašenje požara na terenu što je zahtjevano od strane Službe za zaštitu i spašavanje. Napon je uključen u 15:11 po završetku gašenja požara i uspostavljeno normalo odvijanje saobraćaja između stanica Sutomore i Bar", saopšteno je iz ŽPCG i ŽICG.

Cistijerna za gašenje požara je, kako poručuju, u pripravnosti i večeras.

"Utvrđenje visine štete će biti moguće tek po završetku svih potrebnih radova, a prve procijene sa terena ukazuje da se radi o velikoj materijalnoj šteti na imovini Željezničke infrastrukture Crne Gore", poručuju iz kompanija.

Kombinovani međunarodni voz je pokrenut iz stanice Virpazar u 13:14 sati za Zemun, a putnicima je obezbijedjena voda i sendviči.

"Noćni voz iz Bara će krenuti, kako kažu, prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj koji je sve vrijeme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju. Zahvaljujemo putnicima na razumijevanju", navodi se u saopštenju ŽPCG i ŽPCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније