Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

29. 07. 2022. 14:27 >> 14:23

PREDLOG SD-A

Povećane stipednije i studentski krediti

Skupština Crne Gore juče je usvojila prijedlog Socijaldemokrata kojim su, nakon usvajanja amandmana, povećani iznosi studentskih kredita sa oko 40 eura  na 112,5 eura i studentskih stipendija sa 87 eura na 225 eura. Kako je saopšteno iz SD-a, ovo povećanje bi trebalo da doprinese poboljšanju kvaliteta života studenata.

“Ovim prijedlogom imali smo namjeru da olakšamo našim studentima one dane za koje svi kažemo da su najljepši. Samim tim, iznos studentskog kredita koji je bio toliki da su se od njega mogli samo kupiti mjesečni bonovi za ishranu u studentskoj menzi, povećan je  gotovo troduplo. Vjerujemo da će ovo povećanje doprinijeti poboljšanju kvaliteta života crnogorskih studenata", saopšteno je iz SD-a. 
 
Kazali su i da su, vodeći računa o najboljhim studentima predložili i povećanje stipendija.
 
"One su, takođe, uvećane gotovo troduplo. Smatramo da država mora voditi računa o budućim visokoškolcima, da ova izdvajanja u budućnosti moraju biti još veća jer su upravo ovi mladi ljudi svijetla budućnost Crne Gore”, saopšteno je iz Socijaldemokrata.
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније