Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

27. 07. 2022. 16:31 >> 16:30

RAZGOVARALI SA VOJINOVIĆEM

AMMCG spremna da podrži modernizaciju obrazovnog sistema CG

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMMCG) spremna je da podrži očekivane korake modernizacije obrazovnog sistema Crne Gore.

To je saopšteno nakon sastanka ministra prosvjete Miomira Vojinovića sa predstavnicima AMMCG Budimirom Raičevićem i Vinkom Nikićem.

"Predstavnici AMM su saopštili da je Asocijacija spremna da podrži očekivane korake modernizacije obrazovnog sistema Crne Gore i to ne samo u segmentu boljeg obrazovanja menadžera i rukovodnih kadrova, već cjelokupnu modernizaciju obrazovnog sistema. Smatraju da je potrebno prilagođavanje čitavog sistema potrebama privrede i tržišta, kao i dinamici IT revolucije", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Vojinović je, kako se dodaje, istakao da je Ministarstvo raspoloženo za saradnju sa AMM, podsjećajući da između ove Asocijacije i Ministarstva postoji potpisan Memorandum o saradnji iz 2019. godine, koji je neophodno revidirati.

"Ministarstvo prosvjete, kako je podvukao ministar Vojinović, želi da nastavi sa dobrom praksom koja će, naravno, biti unaprijeđena, posebno sa onima koji žele da pomognu da se naš obrazovni sistem osnaži i modernizuje. Samo društvo koje čine obrazovani mladi ljudi može biti uspješno a mi smo dužni da učinimo sve da tako zaista i bude", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da će Ministarstvo prosvjete u skladu sa svojim kapacitetima a u saradnji sa AMMCG i ostalim relevantnim institucijama, raditi na konkretnim predlozima i rješenjima za autentičniji razvoj i stvaranje modernog ljudskog kapitala naše države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније