Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ M.L.B. ]

28. 07. 2022. 09:13 >> 11:00
3

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC

Klinika za mentalno zdravlje počeće da radi za 18 mjeseci

Vlada Crne Gore će do kraja godine pomoći svim zdravstvenim sistemima u Crnoj Gori, poručio je premijer Dritan Abazović, prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju Klinike za mentalno zdravlje. Klinika bi trebalo da bude završena za 18 mjesci, a u objekat i opremanje biće uloženo oko šest miliona eura.

Kilinika, koja će koštati oko šest miliona eura, trebalo bi da počne sa radom za 18 mjeseci.

Abazović je rekao da se nakon više decenija počinje sa ozbiljnim infrastrukturnim projektkma u zdravstvu.

"Do kraja ove godine svi zdravsteni centi biće pomognuti od Vlade, nezavisno da li se primarni, sekundarni ili tercijalni sistem zaštite", naveo je on.

Abazović je kazao da je rijeć o samo jednom od projekata u oblasti zdravstva. "Moramo da pokrenemo veliku ofanzivu kada je u pitanju poboljšanje infrastrukture", poručio je Abazović.

On je rekao da očekuje da do kraja godine bude pokrenut još jedan talas investicija.

"I da ce ljekari i medicinsko osoblje u kratkom vremenu imati Klinički centar koji je u značajno boljem stanju nego što je danas", kazao je Abazović.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić rekao je da bi Klinika za mentalno zdravlje za 18 mjeseci trebalo da počne sa radom u punom kapacitetu.

Prema njegovim riječima, Klinika za psihinatriju, koja je smještena u montažnim objektima uspijevala je da pruži pomoc onima kojima je bila neophodna.

"Da svaki pacijent ima pravo na tretman nije pitanje zakonskih normi, već naša neodložna obaveza sa kojim se moramo uhvatiti u koštac odmah", smatra Šćekić.

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović navela je da Crna Gora nastavlja da se ide ka ozdravljenju zdravstenog sistema.

"Značaj klinike prevazilazi sva očekivanja. Ukupna bruto površina bice oko 3,5 hiljada metara kvadratnih", kazala je Radulović.

Ona je dodala da će nova zgrada imati 20 soba sa 57 postelja i da će izgradnja koštati oko šest miliona eura.

"Klinika će nositi ime akademika Dušana Kosovića. Posebnu zahvalnost dugujemo njegovoj supruzi koja je donirala 200 hiljada KCCG i pomaže edukaciju zaposlenih", istakla je Radulović.

Ona je poručila da se na ovom neće stati i da KCCG "postaje veliko gradilište".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније