Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

25. 07. 2022. 16:13 >> 16:10

DUKAJ NA ŽABLJAKU

Rješavati problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava

Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti opština, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj koji je boravio danas u posjeti opštini Žabljak.

Kako je saopšteno, ministar Dukaj i predsjednik opštine Veselin Vukićević razgovarali su o aktuelnim projektima, o funkcionisanju lokalne samouprave, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

"Cilj je stvaranje efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri", kazao je Dukaj.

On je istakao da je puno izazova i rada pred Ministarstvom, ali je akcenat na decentralizaciji i osnaživanje sistema lokalne samouprave, digitalizaciji i unapređenju zakonskih rješenja, što je u skladu i sa vizijom 43. Vlade Crne Gore.

Predsjednik Opštine Žabljak je takođe iskazao uvjerenje kako će u narednom periodu biti pouzdan i odgovoran partner Ministarstvu javne uprave u realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave.

On je upoznao ministra sa aktivnostima u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana, aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su u funkciji ekonomskog i regionalnog razvoja, ali i ukazao na izazove i probleme sa kojima se suočava opština Žabljak.

Zaključeno je da i u narednom periodu treba nastaviti sa aktivnostima koji doprinose efikasnosti rada lokalne samouprave.

Dukaj je takođe posjetio Opštinu Šavnik gdje je razgovarao sa predsjednikom opštine Jugoslavom Jakićem.

"Zajednički moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i Ministarstvo javne uprave će pružiti punu podršku opštini Šavnik u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu i reformi javne uprave", kazao je Dukaj.

Jakić je pozdravio posjetu ministra javne uprave opštini Šavnik i istakao da je na današnjem sastanku razmotreno niz važnih tema , kao i o aktuelnim i predstojećim projektima opštine i aktivnostima, razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou i mjerama koje su preduzete u cilju još efikasnijeg pružanja usluga građanima.

"Opština Šavnik i u narednom periodu radiće na realizaciji mjera i aktivnosti u okviru procesa reforme javne uprave, unapređenju uslova za rad zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava", kazao je Jakić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније