Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T. Softić

25. 07. 2022. 12:21 >> 12:19

MAGDELINIĆ

"Angio sala u beranskoj bolnici biće otvorena vrlo brzo"

Vlada Crne Gore opredijelila je Opštoj bolnici u Beranama sredstva za otvaranje takozvane angio sale, pa je sada izvjesno da će taj projekat o kojem se dugo priča biti realizovan u najskorije vrijeme. To je Portalu RTCG kazao direktor ove zdravstvene ustanove dr Milorad Magdelinić.

On je rekao da će se čim sredstva legnu na račun Opšte bolnice krenuti u nabavku opreme.

"Već imamo kardiologe i radiologe koji će se specijalizovati za ugradnju stentova, a oprema će biti najsavremenija", rekao je Magdelinić.

Direktor Opšte bolnice je kazao da će angio sala u Beranama opsluživati skoro čitav sjever Crne Gore.

"Neće više biti potrebe da se za stent pacijenti šalju u Podgoricu. Ono što je najbitnije je to da ćemo imati taj takozvani zlatni period od dva sata od simptoma, za ugradnju stenta. Na taj način ćemo sigurno spasavati živote hitnih slučajeva, jer kada je o tome riječ, vrijeme znači život", rekao je direktor OB Berane.

On je dodao da sa angio salom i mnogim drugim medicinskim tretmanima koji su uvedeni u skorije vrijeme, stiču svi uslovi da Opšta bolnica u ovom gradu postane regionalni medicinski centar.

"Mislim da Opšta bolnica u Beranama ima sve infrastrukturne i kadrovske potencijale da preraste u regionalni centar. Time će se smanjiti i pritisak na Klinički centar Crne Gore", rekao je Magdelinić.

O otvaranju takozvane angio sale u Beranama se govori već duže vrijeme, ali se tražio način na koji bi to bilo isfinansirano.

O tome je razgovarano i sa mnogim diplomatskim predstavnicima koji su posjećivali ovu zdravstvenu ustanovu i uručivali razne donacije u opremi.

Sada je Vlada, odnosno Ministarstvo zdravlja, odvajanjem sredstava, omogućila da se taj za građana sjevera značajni projekat više ne odlaže.

T. S.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније