Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

22. 07. 2022. 17:19 >> 17:17

MINISTARSTVO PROSVJETE

Raspisan konkurs za prijem učenika i studenata u domove

Ministarstvo prosvjete raspisalo je danas konkurs za prijem učenika i studenata u domove učenika i studenata za školsku-studijsku 2022/2023. godinu.


Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, u kontekstu aktivnosti digitalizacije obrazovnog sistema koji je predviđen Strategijom usvojenom prošle godine, po prvi put, zahtjev za prijem učenika i studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori, podnosi se elektronski, na adresu www.upisi.edu.me.

“Ovo je još jedna u nizu elektronskih usluga Ministarstva prosvjete, koja omogućava građanima (učenicima i studentima) da na jednostavan i efikasan način ostvare svoja prava”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se na taj način smanjuje potreba odlaska u ustanove, postiže ušteda potrebnog vrijemena i troškova prevoza učenika i studenata, što je posebno važno za one koji studiraju van svog mjesta boravka.

Rok za prijavljivanje za učenike je od 15. do 19. avgusta, a za studente prve godine studija od 12. do 16. septembra.

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da se tekst Konkursa nalazi se na zvaničnoj internet stanici tog resora, a može se preuzeti na linku: https://www.gov.me/dokumenta/a1ed42e2-1e4f-49f2-87e5-34f211f15cfc.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније