Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

19. 07. 2022. 20:25 >> 20:27
1

REAGOVAO VUČINIĆ

Vučinić: Vujoviću orden za poharu crnogorske industrije

Predsjednik Radničke partije i čelnik skupštinske Komisije za kontrolu privatizacija Maksim Vučinić rekao je da poslije otvorenih prijetnji pravosudnim organima i jasnog svrstavanja na stranu zvijezda Sky prepiske ni malo ne čudi što će bivši ministar Branko Vujović dobiti orden baš od aktuelnog predsjednika države. Vučinić je naveo da danas kada su i Željezara i KAP uništeni i zatvoreni najbolje vidimo kakav je učinak bivšeg ministra ekonomije Vujovića, samog premijera tadašnje vlade Đukanovića i njegovog nasljednika Igora Lukšića.

"To je zapravo orden koji Đukanović daje za poharu crnogorske industrije. Naime, 2011. godine plaćeno je 32,92 miliona eura za palu garanciju za kredit nikšićke Željezere, kojom je tada rukovodila of-šor firma MNSS i dalje nepoznatog vlasnika. Kasnije je sva Željezara prodata za 'tričavih 15,1 milion' današnjem turskom vlasniku koji više ne želi da posluje u Crnoj Gori", kazao je Vučinić za Portal RTCG. 

Revizijom je, kako je naveo, utrđeno da je Vlada dala 135 miliona eura garancija za kredite KAP-a, bez odgovarajućih kontragarancija i uz značajan rizik od aktiviranja.

"Šteta zbog garancija datih KAP-u pala je na teret poreskih obveznika i iznosila je 137 miliona eura. Vujović je bio je ministar ekonomije u Vladi Crne Gore od 2009. do 2013. godine, u periodu izdavanja garancija", kazao je Vučinić. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније