Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

15. 07. 2022. 12:06   >>  14:53 7

UPRAVA POLICIJE

Baranin uhapšen zbog pokušaja otimanja telefona novinaru RTCG

Baranin E.L. osumnjičen da je tokom proslave Dana državnosti u Nikšiću pokušao da uzme telefon iz ruku novinara RTCG Darka Bulatovića, lišen je slobode i dao je izjavu nikšićkoj policiji. Dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja, donio je rješenje o zadržavanju osumnjičenog.

Iz Uprave policije je saopšteno da su rasvijetljeni događaji po prijavama novinara Radio Teleizije Crne Gore Darka Bulatovića da mu je 13. jula, dok se nalazio na Trgu Slobode u Nikšiću, gdje se održavala proslava povodom Dana državnosti Crne Gore, nepoznato lice pokušalo iz ruku uzeti mobilni telefon kojim je snimao dešavanja na pomenutoj lokaciji. Bulatović je na trgu bio u sklopu svog radnog zadatka, a na mobilnom telefonu imao je vidno istaknuto obilježje „PRESS“.

“Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala ovo lice – E.L. (27) iz Bara. Od njega su prikupljena obavještenja na zapisnik i o svemu je upoznat tužilac po čijem nalogu je E.L. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prinuda u pokušaju”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, nikšićkoj policiji snimatelj Televizije Nikšić Ivanović Zoran prijavio da je, dok se nalazio na Trgu Slobode istoga dana, izvršavajući svoj radni zadatak u tome spriječen od strane S.A. koji mu je tom prilikom uputio riječi uvrjedljive sadržine.

“Od S.A. je prikupljeno obavještenje na zapisnik na pomenute okolnosti. Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon uvida u spise predmeta koji su mu dostavljeni na ocjenu i mišljenje”, kazali su iz policije.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније