Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

01. 07. 2022. 12:34 >> 14:45

NOVE SLUŽBE

Podučavaće djecu iz seoskih i udaljenih gradskih naselja

Ministarstvo prosvjete otvoriće nove interaktivne službe u više opština, u okviru kojih će vaspitači putem kućnih posjeta ili u organizovanom lokalnom prostoru, sprovoditi aktivnosti učenja i razvoja djece iz seoskih područja i udaljenih gradskih naselja.

Novi punktovi, za koje su mjesne zajednice, škole i javni objekti ustupili prostor koji će se adaptirati, biće otvoreni u naselju Donje Luge u Beranama, Bistrici u Bijelo Polju, Lastvi Grbaljskoj u Budvi i u podgoričkim prigradskim naseljima Barutani, Berima, Grbavcima i Piperima.

"Interaktivne službe koje su ranije osnovane u 17 crnogorskih opština, sa ciljem da povećaju uključenost djece iz osjetljivih grupa u predškolsko vaspitanje. Cilj strategije 'Dostupno, kvalitetno i pravično učenje', koje se sprovodi u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, da se poveća broj opština i punktova, gdje će djeca boraviti više puta nedjeljno i na duži vremenski period", kazali su iz resora prosvjete.

Podsjećaju da je juče završena i trodnevna obuka vaspitača iz javnih predškolskih ustanova koje po prvi put osnivaju interaktivne službe, kao i za one koji planiraju širenje punktova.

"Obuku, koju su realizovale vaspitačice Gordana Knežević i Katarina Zečević, u saradnji sa predstavnicom Ministarstva prosvjete, savjetnicom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Vesnom Pejović, završilo je 24  vaspitača/ice. Obuku su prošli vaspitači/ceiz Bijelog Polja, Berana, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Mojkovca, Pljevalja i Podgorice, a održana je u VJ “Simba“ u Podgorici", navodi se u saopštenju.     

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније