Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

29. 06. 2022. 12:07   >>  12:04

ĐUROVIĆ SA PREDSTAVNICIMA VDF-A

Podrška u jačanju kapaciteta Skupštine višestruko korisna

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa zamjenikom regionalnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju Vestminsterske fondacije za demokratiju Damirom Nezirijem i direktoricom Vestminsterske fondacije za demokratiju u Crnoj Gori Anom Milutinović.

U sadržajnom razovoru, predsjednica Đurović je sa predstavnicima VFD-a razmijenila mišljenja o mnogobrojnim važnim projektima sprovedenim uz podršku Ambasade Ujedinjenog kraljevstva i Vestministerske fondacije za demokratiju. Ona je naročito akcentovala pitanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje uloge žena na mjestima odlučivanja, ističući da Ženski klub Skupštine Crne Gore i Odbor za rodnu ravnopravnost imaju posebno važnu ulogu u promociji politike rodne ravnopravnosti.

Kako navode u saopštenju Skupštine, tokom sastanka, predsjednica Skupštine se posebno osvrnula na rad Parlamentarne budžetske kancelarije (PBK), naglasivši da je od uvođenja Kancelarije evidentan napredak u sferi unapređenja budžetskih pitanja za potrebe poslanika. S tim u vezi, ona je posebno pohvalila saradnju sa Državnom revizorskom institucijom i izrazila očekivanje da će se kroz dalju komunikaciju sa ovom institucijom konstruktivno iskoristiti date preporuke i zaključci.

Ona je iskazala spremnost za dalje unapređenje saradnje sa VFD u pogledu podrške u podzakonodavnom nadzoru kako bi primjena zakona u praksi bila adekvatno ispraćena. Današnji sastanak bio je, između ostalog, prilika da predsjednica Skupštine zahvali sagovornicima na višestruko korisnoj podršci VFD-a u jačanju kapaciteta skupštinske stručne Službe.

Neziri je pozdravio rad Ženskog kluba i naglasio da je učešće pripadnica manje zastupljenog pola u javnom životu od posebnog značaja kako za Crnu Goru, tako i za region Zapadnog Balkana. S tim u vezi, on je naglasio da pitanje osnaživanja položaja žena iziskuje posebnu pažnju i kontinuiranu posvećnost svih segmenata društva.

Tokom današnjeg razgovora, Neziri se osvrnuo i na važnost saradnje sa DRI, konstatujući da će VFD nastaviti da podržava projekte usmjerene na unapređenje rada kako poslanika, tako i Službe Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније