Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

26. 06. 2022. 14:28 >> 14:26

RAŠČANIN-RADIČEVIĆ

Socijaldemokrate za izgradnju Detoks centra

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlupotrebe droga, predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin-Radičević poručila je da će se Socijaldemokrate zalagati za otvaranje Detoks centra u Crnoj Gori, kao važne karike u lancu usluga tretiranja ovog problema, budući da je prevazilaženje apstinencijalne krize važan korak u kompletnom tretmanu oporavka.

Ona je istakla da bolest zavisnosti ne bira niti poznaje političke ideologije, pripadnosti ili bilo koje vrste podjela, da se sa njom mogu suočiti svi i da je zato važno da pokažemo snagu zajedništva u kreiranju adekvatnijeg pristupa ovom javno-zdravstvenom i društvenom problemu.

,,Programski smo se godinama unazad zalagali za postavljanje ove oblasti na čvrste temelje podrške. No ono što je i dalje posebno zabrinjavajuće, jeste nedostatak adekvatnog pristupa i mogućnosti tetiranja ovog problema kod maloljetnih lica, kao i uslovljenost tretmana finansijskim statusom, te će Socijaldemokrate u narednom periodu i na to pitanje staviti fokus".

Predsjednica Foruma žena SD poručila je da je na svima nama odgovornost da izbjegavanlmo populistički pristup ovoj temi, te da su Socijaldemokrate spremne da budu jedan od inicijatora prevazilaženja ovih problema.

"Zajedništvo, solidarnost i odlučnost u prevazilaženju različitih izazova i prepreka, način su izlaska iz začaranog kruga zavisnosti", zaključila je Raščanin-Radičević,

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније