Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

15. 06. 2022. 12:39 >> 12:38

VOJINOVIĆ - VUKOVIĆ

U fokusu da budu gradnja OŠ "Vladimir Nazor" i opremanje škole u Tološima

Goruća pitanja na koja se u budućem periodu treba fokusirati tiču se infrastrukturnih rješenja u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor", kao i planova opremanja objekta škole u Tološima, čiji radovi su privedeni kraju, saglasni su ministar prosvjete Miomir Vojinović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Glavna tema sastanka Vojinovića i Vukovića bila je intenziviranje svih aspekata saradnje Ministarstva prosvjete sa Glavnim gradom, koji su značajni za oblast prosvjete.

"Savjetnica u Službi investicija Ministarstva prosvjete, Vesna Krivokapić, je iznijela stručnu prezentaciju koja se odnosi na ispunjavanje urbanističko - tehničkih uslova za izgradnju novog školskog objekta 'Vladimir Nazor', te na izradu projekta u skladu sa zakonskom regulativom, čija će realizacija otpočeti već narednih dana", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Ministar Vojinović je, kako se dodaje, izrazio zahvalnost za novčanu pomoć od 50.000 eura koju je Glavni grad izdvojio za prevoz učenika ove škole, u prethodnom periodu.

"Kada je u pitanju škola koja se gradi u Tološima, ministar Vojinović je istakao da će, cijeneći značajnu donaciju kompanije 'Bemax', u četvrtak obići novoizgrađenu školu sa predstavnicima ove kompanije, te da su u toku ubrzane procedure opremanja i izvođenja svih završnih radova, kako bi se stvorili uslovi da škola počne sa radom 1. septembra", navodi se u saopštenju.

Na sastanku su, kako su kazali iz ministarstva, otvorene i druge teme koje se tiču unapređenja infrastrukturnih uslova u školskim objektima, prevoza učenika u ruralnim područjima, kao i mogućnostima za intenzivniju saradnju opštinskih ustanova kulture sa osnovnim školama i vrtićima.

"U ovom kontestu, dogovorena je saradnja Glavnog grada sa upravama škola i Savjetom roditelja, kako bi se što preciznije identifikovali problemi, i zajedno sa nadležnim organom, odnosno Ministarstvom prosvjete, definisao dinamičan plan njihovog rješavanja", navodi se u saopštenju.

Ministar Vojinović se, kako se dodaje, zahvalio gradonačelniku i svim predstavnicima Glavnog grada na posjeti, ali i na brojnim projektima i aktivnostima koje su usmjerene isključivo na korist i opštu dobrobit učenika i obrazovnog sistema uopšte.

"Takođe, ministar je apostrofirao značaj ovog i svih budućih sastanaka na kojima će se, kroz otvoren dijalog, zajednički težiti rješavanju aktuelnih problema u prosvjeti. Gradonačelnik Ivan Vuković je potvrdio da ovaj sastanak implicira buduću saradnju na najvišem nivou, te da će aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva, a koje su u opštem interesu djece i društvene zajednice imati punu podršku Glavnog grada", navodi se u saopštenjuU fokusu da budu infrastrukturna rješenja OŠ „Vladimir Nazor” i opremanje škole u Tološima.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Zejnel Klimenta i savjetnica u Službi investicija u Ministarsvu prosvjete, Vesna Krivokapić, kao i sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, Miljan Barović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Ana Medigović, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice doo, Srđan Raičević, direktor Direkcije za imovinu, Mladen Ilić i rukovoditeljka Službe za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika, Ivona Međedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније