Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

13. 06. 2022. 13:15 >> 13:13

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

Otkloniće barijere za pristup objektima licima sa invaliditetom

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma radiće na izmjenama i dopunama Pravilnika o bližim uslovima i načinu prilagođavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom, kako bi se osobama sa invaliditetom omogućio lakši pristup objektima i otklonile barijere koje ih sprječavaju da samostalno i sa lakoćom ostvaruju svoja prava, zaključak je sa sastanka ministarke Ane Novaković Đurović i izvršnog direktora NVO “Savez slijepih”, Gorana Macanovića.

“Naš zadatak, misija, ali i obaveza jeste da unaprijedimo pristupačnost objekata i olakšamo kretanje, boravak i rad licima smanjene pokretljivosti i licima sa invaliditetom. Stoga, u potpunosti podržavam predlog Saveza slijepih Crne Gore da se Pravilnik izmijeni konkretnim rješenjima”, poručila je ministarka Ana Novaković Đurović.

Na sastanku je dogovoreno formiranje Radne grupe u čiji bi sastav ušli predstavnici Ministarstva i NVO sektora iz oblasti zaštite OSI, kako bi se što temeljnije pristupilo unapređenju pomenutog Pravilnika.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније